Didier Deschamps met uitblinker Dimitri Payet
Didier Deschamps met uitblinker Dimitri Payet - © Pro Shots

Payet geëmotioneerd, Deschamps opgelucht

10 juni 2016
Bij matchwinner Dimitri Payet kwamen de emoties los, nadat hij in blessuretijd een publiekswissel had gekregen van zijn bondscoach Didier Deschamps.

Huilend stapte de aanvaller van West Ham United, die de beslissende 2-1 voor Frankrijk tegen Roemenië binnenschoot tijdens de openingswedstrijd van het EK, van het veld, begeleid door een klaterend applaus.

"Dat ik hier vanavond sta en een doelpunt maak, is het resultaat van heel hard werken en veel opofferingen'', zei de smaakmaker.

Bekroond
De 29-jarige middenvelder botste eerder dit jaar nog met Deschamps, maar stond vrijdag toch aan de aftrap. Hij beloonde het vertrouwen van de bondscoach met een wervelend optreden, bekroond met een assist en het schitterende, late doelpunt.

"Aan het begin van het seizoen had ik nooit gedacht dat ik hier zou staan", zei Payet. "Er stond heel wat druk op ons en deze wedstrijd bracht veel emoties met zich mee, maar ik heb genoten op het veld."

'Nerveus'
De opluchting was groot bij Deschamps. "Een openingswedstrijd spelen is nooit makkelijk, maar uiteindelijk zijn we wel beloond", zei hij.

"We hadden wat moeite om onze draai te vinden. Het was zeker niet makkelijk tegen de Roemenen", erkende Deschamps. "We waren ook best nerveus. Het is heel belangrijk om de eerste wedstrijd te winnen en dat hebben we gelukkig gedaan." (FOX Sports/ANP)