Jaap Stam
Jaap Stam - © Pro Shots

Reading stelt Jaap Stam aan als manager

13 juni 2016
Het is officieel: Jaap Stam is gepresenteerd als nieuwe manager van Reading.

Vorige week werd al duidelijk dat de 43-jarige coach een persoonlijk akkoord had bereikt met de club uit de Championship. Het was alleen wachten op de definitieve bekendmaking.

Stam neemt het toer over van Brian McDermott, die vorig seizoen werd ontslagen bij Reading. De club eindigde toen als zeventiende in de competitie.

De Nederlander wordt de eerste niet-Britse manager bij Reading in de historie van de club. Hij neemt Andries Ulderink en Said Bakkati mee als assistenten. Zij stonden ook al naast zijn zijde bij Jong Ajax afgelopen seizoen.

Stam tekent voor twee jaar, plus een optie op nog een seizoen.

"Ik was op zoek naar een team dat iets wilde bereiken", vertelde Stam in gesprek met het officiële clubkanaal.  "Ik kreeg een uitnodiging om met de eigenaren te praten. De manier waarop zij over voetbal dachten, sluit uitstekend aan bij hoe ik over voetbal denk. Dat haalde me over om bij Reading aan de slag te gaan."

"Je moet altijd ambities hebben", vervolgde Stam. "Dat geldt voor zowel de spelers als de technische staf. Als speler wilde ik er alles uithalen wat erin zat en zo hoog mogelijk komen. Als een manager heb ik diezelfde ambitie. Ik ben blij dat ik dat hier bij deze club mag laten zien. Hopelijk doen we het goed en komen we uiteindelijk waar de club heen wil."

(FOX Sports)