Diego Maradona
Diego Maradona - © Pro Shots

Maradona: Ik word naaste medewerker van Infantino

14 juni 2016
Vier maanden geleden noemde Diego Maradona de aanstaande FIFA-voorzitter Gianni Infantino nog 'een verrader', nu wordt de voormalige Argentijnse topvoetballer zijn naaste medewerker.

Dat zei Maradona maandag (plaatselijke tijd) tenminste tegen de Argentijnse radiozender 'Radio La Red'.

Maradona bracht de laatste dagen met Infantino door in Parijs. Welke functie hij precies gaat bekleden bij de wereldvoetbalbond, weet hij nog niet.

“We willen het voetbal redden. De sport is kapotgemaakt door mensen van wie we de namen niet hoeven te noemen'', aldus Maradona. “Hoewel we er niet aan ontkomen Blatter en Grondona te noemen.”

De FIFA heeft de ontmoeting bevestigd en spreekt van “een zeer positief en constructief gesprek”. In een verklaring zegt de wereldvoetbalbond verder: “Het is belangrijk dat legendes als Maradona zich inzetten voor de toekomst van het voetbal.”

Blatter, de veelbesproken oud-voorzitter van de FIFA, werd onlangs opgevolgd door Infantino. Die Zwitser is ook alweer in opspraak, onder meer door uitgelekte geluidsopnamen van een FIFA-vergadering waarin Infantino aangeeft ontevreden te zijn met het hem voorgestelde salaris.

Grondona, de omstreden oud-voorzitter van de Argentijnse voetbalbond, overleed twee jaar terug. (ANP)


Gerelateerd