Wojciech Szczesny komt in botsing met Lukasz Piszczek, maar houdt daar niets aan over
Wojciech Szczesny komt in botsing met Lukasz Piszczek, maar houdt daar niets aan over - © Pro Shots

Szczesny niet inzetbaar voor Polen in kraker tegen Duitsland

15 juni 2016
Polen moet het donderdag tegen Duitsland zonder Wojciech Szczesny doen. De doelman ondervindt te veel last van een dijbeenblessure.

Szczesny liep de kwetsuur op tijdens de gewonnen eerste groepswedstrijd op het EK tegen Noord-Ierland (1-0). De sluitpost van AS Roma kwam hard in aanraking met de Noord-Ierse aanvaller Kyle Lafferty. 

Bondscoach Adam Nawałka bevestigde dat Szczesny niet onder de lat zal plaatsnemen. "De teamarts heeft deze beslissing genomen. We weten niet precies hoe lang zijn herstel gaat duren. Hopelijk is hij er tegen Oekraïne weer bij", aldus Nawałka.

Polen staat op een tweede plaats in groep C achter Duitsland, dat een beter doelsaldo heeft. De buurlanden ontmoeten elkaar donderdag in Stade de France in Parijs. De laatste groepswedstrijd spelen de Polen tegen Oekraïne.

Hummels
Bij Duitsland is Mats Hummels nog een vraagteken: "Ik neem geen risico met hem als hij zich niet 100 procent fit voelt", reageerde bondscoach Joachim Löw. "We kijken woensdagavond na de training samen met de medische staf hoe het met hem gaat.''

Hummels werd tegen Oekraïne vervangen door Shkodran Mustafi, die prompt de openingstreffer maakte. Invaller Bastian Schweinsteiger, net als Hummels niet okselfris, bepaalde de eindstand op 2-0. De middenvelder zal ook tegen Polen niet de negentig minuten volmaken. "Hij maakt elke dag progressie, maar hij mist nog wat kracht'', aldus Löw. (FOX Sports)