Het vertrouwen bij de 'Rode Duivels' is terug. De Belgische ploeg nam zaterdag in Bordeaux tegen Ierland (3-0) op overtuigende wijze revanche voor de valse EK-start tegen Italië (0-2).

“De ploeg heeft goed geantwoord”, concludeerde Romelu Lukaku voldaan. De spits van Everton, de nieuwe club van trainer Ronald Koeman, scoorde na de rust (0-0) twee keer.

“We hebben gedaan wat we moesten doen”, vervolgde Lukaku, die zijn doelpunten opdroeg aan zijn moeder en aan zijn ploeggenoten. “We moesten goed voetbal spelen en de nul houden. Dat hebben we gedaan. Nu op naar de volgende wedstrijd tegen Zweden.”

Volgens Lukaku viel het met de druk in de Belgische ploeg wel mee. De pijnlijke nederlaag tegen Italië was goed verwerkt, betoogde hij.

“We hebben een teamgesprek gehad en daar heeft iedereen zijn zegje kunnen doen. Ik ben rustig gebleven, de ploeg ook. Ik heb een goed seizoen gespeeld en we hebben een goede voorbereiding gehad. Ik wil op het einde van het EK de trofee omhoog kunnen steken en vieren met de supporters in Brussel.” (ANP)