Ronaldo zijn misser tegen Oostenrijk
Ronaldo zijn misser tegen Oostenrijk - © FOXSports.NL

Cristiano Ronaldo: Misser is grote persoonlijke fout

19 juni 2016
Het is nog niet het EK van Cristiano Ronaldo.

De grote vedette van Portugal miste zaterdag in de slotfase van het duel met Oostenrijk (0-0) een strafschop. Tegen IJsland verzuimde hij zijn ploeg vlak voor het laatste fluitsignaal al met een rake kopbal aan drie punten te helpen (1-1).

"Ik voel me verder goed", zocht de aanvaller van Real Madrid naar oorzaken voor zijn matige optreden tot dusver in Frankrijk. "Daar ligt het niet aan. Maar ik ben natuurlijk wel erg teleurgesteld. Die gemiste strafschop is gewoon een grote persoonlijke fout. Dat gebeurt nu eenmaal in voetbal. Ik weet zeker dat we beter gaan spelen en de volgende ronde halen."

Het had eigenlijk een feestdag voor Ronaldo moeten worden. In zijn 128ste interland loste hij Luis Figo af als record-international. Daarnaast evenaarde hij Edwin van der Sar en Fransman Lilian Thuram door zestien duels te spelen op een EK.

Bovendien had Ronaldo als eerste speler ooit op vier verschillende EK's te scoren.

Portugal sluit woensdag de groepsfase af met een wedstrijd tegen Hongarije, dat al vier punten heeft in poule F. Portugal en IJsland volgen met twee punten, Oostenrijk heeft pas één puntje. (FOX Sports/ANP)