Robbert te Loeke.
Robbert te Loeke. - © Pro Shots

Doelman Te Loeke via LinkedIn in beeld bij LA Galaxy

19 juni 2016
Robbert te Loeke kan binnenkort zomaar in één adem worden genoemd met ‘Google-spits’ Istvan Bakx. De doelman, transfervrij na drie seizoenen bij FC Dordrecht, hoopt via LinkedIn een spectaculaire transfer naar LA Galaxy te maken.

De 27-jarige Te Loeke kreeg recentelijk een connectieverzoek van ene Jovan Kirovski op het sociale netwerk. “Ik wist niet direct wie hij was, maar na het accepteren werd mij dat snel duidelijk”, zegt hij tegen FOX Sports.

Technisch directeur bij LA Galaxy, zo stond achter de naam van Kirovski vermeld. Als voetballer speelde hij in de Bundesliga en Premier League en bovendien kwam de voormalige aanvaller 62 keer uit voor de Amerikaanse nationale ploeg.

Te Loeke zag zijn kans schoon. “Ik dacht: waarom geen berichtje sturen? Met een knipoog gaf ik aan dat als hij nog een transfervrije doelman zocht, dat hij die bij deze had gevonden. Tot mijn verbazing kreeg ik niet veel later een reactie. Eerst was Kirovski nog kort van stof, maar later wisselden we nummers uit.”

Onder de indruk
Te Loeke pakte door en raakte via Whatsapp in gesprek met Kirovski, die in 1997 de Champions League met Borussia Dortmund won. “Hij bleek serieus geïnteresseerd. Nadat hij mijn cv en videobeelden had gezien gaf hij aan onder de indruk te zijn.”

“Natuurlijk denk je in eerste instantie aan een grap, maar het blijkt dat het allemaal toch betrouwbaar is. Ik kom in eerste instantie in aanmerking voor de reserves en zou dan op termijn door kunnen stromen naar het eerste elftal.”

“Dat zo’n grote club uit zo’n grote stad interesse toont is toch wel heel apart”, beseft Te Loeke. “Straks sta ik misschien wel met Steven Gerrard en Nigel de Jong op het trainingsveld. Bizar toch?”

Momenteel wacht Te Loeke op antwoord uit Los Angeles. Mocht de transfer toch niet doorgaan, dan is hij een ervaring rijker en een illusie armer.

“Dan blijft de droom bestaan om nog een keer een buitenlands avontuur aan te gaan. Ik heb er bij Werder Bremen al een keer aan mogen ruiken en dat smaakte naar meer. Al sluit ik een club in Nederland zeker niet uit.  Eerst het antwoord vanuit Amerika maar eens afwachten. Ik ben benieuwd.” (FOX Sports)