Albanië vierde de 1-0-zege op Roemenië op het EK voetbal alsof het land de Europese titel had veroverd. Spelers en fans waren uitzinnig van vreugde.

De voetbaldwerg eindigde door de winst op de Roemenen als derde in groep A en maakt daardoor nog een kans op een plek in de achtste finales.

"Het is nauwelijks te bevatten wat dit voor het Albanese volk betekent. Ons land is zo vaak negatief in het nieuws gekomen en dat wij nu de bevolking een glimlach schenken, maakt me heel trots", omschreef Mergim Mavraj de betekenis van de historisch triomf.

Armando Sadiku maakte vlak voor rust de eerste treffer ooit voor Albanië op een Europese eindronde. "Ik ben een overgelukkig mens en kan mijn emoties niet beschrijven", jubelde de aanvaller.

Aanvoerder Lorik Cana hoopt dat Albanië het geluk ten deel valt dat het inderdaad als een van de beste nummers drie doorgaat. "We verdienen het. Onze ploeg heeft zijn zwakke kanten, maar daartegenover staat onze wil, passie en werklust." (ANP)

Hodgson wijzigt team op zes plekken

20 juni 2016
Hodgson wijzigt team op zes plekken
Engeland heeft nog één punt nodig om zeker te zijn van de achtste finales, maar dat betekent niet dat bondscoach Roy Hodgson met zijn sterkste...