Duitsland is dinsdagavond groepswinnaar geworden van poule C op het EK. De wereldkampioen won zijn derde duel met 1-0 van Noord-Ierland.

Mario Gómez kroonde zich na exact een half uur tot matchwinner. Hij werd bediend door Thomas Müller, die zelf paal en lat raakte. Ook Mario Götze was een aantal maal dicht bij een doelpunt, maar mede dankzij een uitstekend optreden van keeper Michael McGovern bleef de Noord-Ierse schade beperkt.

Nadat de Duitse storm in het strafschopgebied van Noord-Ierland was gaan liggen, kwamen de Britten niet meer in gevaar. Voor gevaar en een daverende stunt kon de ploeg van bondscoach Michael O'Neill echter niet zorgen. 

Omdat concurrent Polen ook met 1-0 won, van het al uitgeschakelde Oekraïne, bleef Duitsland zijn naaste belager op doelsaldo voor en was de groepswinst een feit.

Duitsland vervolgt het EK zondag met een duel met een nummer drie uit een andere poule. Polen stuit zaterdagmiddag in de achtste finales op Zwitserland. Noord-Ierland gaat als een van de beste vier nummers drie van de zes poules ook door. (FOX Sports/ANP)