Chris Kum
Chris Kum - © Pro Shots

Roda slaat dubbelslag met Kum en Schahin

23 juni 2016
Roda JC heeft een dubbelslag geslagen. De Limburgers verwelkomen zowel verdediger Christian Kum als aanvaller Dani Schahin.

Kum (30) komt transfervrij over van FC Utrecht, waar zijn contract afliep. Hij kwam eerder uit voor ADO Den Haag en sc Heerenveen. De geboren Duitser verbindt zich voor twee jaar aan de ploeg uit Kerkrade.

De Limburgers strikken ook de 26-jarige spits Dani Schahin, die over komt van FSV Mainz. Schahin werd afgelopen seizoen gestald bij FSV Frankfurt in de Tweede Bundesliga. In 25 duels was hij daar vijf keer trefzeker.

De voormalige Duitse jeugdinternational, die in Oekraïne werd geboren, speelde eerder onder meer bij SC Freiburg en Fortuna Düsseldorf. Ook Schahin verbindt zich voor twee seizoenen aan Roda.

Roda trok eerder Roel Brouwers, Mikhail Rosheuvel, Adil Auassar en Frederic Ananou aan. Daar tegenover staat het vertrek van onder anderen Arjan Swinkels en Rydell Poepon.

Yannis Anastasiou werd vorige week gepresenteerd als nieuwe trainer. Hij neemt de plek in van Darije Kalezic, die na onenigheid met de clubleiding het veld moest ruimen. (FOX Sports)