Ragnar Sigurdsson in duel met Balazs Dzsudzsak
Ragnar Sigurdsson in duel met Balazs Dzsudzsak - © ANP

Sigurdsson: We kunnen Engeland verslaan

24 juni 2016
Wordt het na 'Brexit' ook een roemloos einde op het EK voor Engeland? Volgens Ragnar Sigurdsson is dat een goede mogelijkheid.

De verdediger van IJsland, maandag de tegenstander van Engeland op het EK, liet dat weten aan The Guardian.

IJsland plaatste zich voor de achtste finales in Frankrijk door in een poule met Portugal, Oostenrijk en Hongarije tweede te eindigen. De Engelsen hebben op papier een betere ploeg dan de IJslanders, maar dat boezemt geen angst in bij Sigurdsson.

Geen angst
"Voor ons is het een droom die werkelijkheid wordt," laat de speler van het Russische Krasnodar weten. "We keken toen we opgroeiden allemaal naar de Premier League en ik heb altijd tegen Engelend willen spelen. We hebben misschien geen spelers die voor Barcelona en Real Madrid spelen, maar ik geloof dat we Engeland kunnen verslaan."

Dat zou dan maandag moeten gebeuren in Nice. De IJslanders verloren nog geen wedstrijd op het EK en wonnen zelfs van het teleurstellende Oostenrijk. IJsland bleef in de kwalificatie voor dit EK het Nederlands Elftal voor en won zelfs twee keer van Oranje.

"We hebben veel sterke landen verslagen en men is niet meer verrast door ons, maar het is nog steeds een grote prestatie om de laatste zestien te bereiken," zegt de 30-jarige Sigurdsson over zijn team. "We zullen niet onder de indruk zijn van Engeland. Het kan ons niets schelen en we zullen alles geven wat we hebben. (FOX Sports)