Opnieuw is er gedonder bij FC Twente. Geldschieters zijn verbolgen over de boete van 1,7 miljoen die de club moet betalen. "Ik heb al genoeg ellende gehad."

Volgens de krant Tubantia moeten er als het aan de financiers ligt koppen rollen bij de club. Niet alleen commissarissen Jan Schutrups en Ton Heerts, maar ook directeur Onno Jacobs zou moeten vertrekken.

Jacobs kreeg in de afgelopen periode juist veel lof over hoe hij het schip gerecht heeft.

"Behoorlijk verschil van mening"
Financier Dik Wessels, die vier miljoen euro leent aan FC Twente en ook voor nog eens vier miljoen garant staat, in Tubantia: "Het klopt dat er een behoorlijk verschil van mening is. De informatie die jullie (Tubantia, red.) hebben klopt voor 70%, maar 30% ontbreekt."

"Maandagavond praten wij als garantstellers met elkaar en moet FC Twente ons cijfers presenteren. Daar hangt veel van af. Ik haak niet af als het om geld gaat, absoluut niet. Maar ik wil wel plezier hebben en niet nog meer ellende aan de kop, want dat heb ik al genoeg gehad."

De financiers, onder leiding van de bouwmagnaat uit Rijssen, zouden boos zijn dat de club zo snel al een beroep moet doen op de garantstelling die zij verleend hebben.

Onontkoombaar
Volgens Marcel Wendrich, woordvoerder van FC Twente, had de boete nog veel hoger uit kunnen vallen: "Onze bestuurders hebben die claim van Eredivisie CV van 5 miljoen weten terug te brengen naar 1,7 miljoen, maar aan betalen was niet te ontkomen."

"We hebben de garantstellers nu een vorm van toezicht aangeboden en hopen er men hen uit te komen. Maar terug naar tijd van ‘wie betaalt bepaalt’ is op basis van onze nieuwe statuten niet meer mogelijk." (FOX Sports)