Moussa Dembélé
Moussa Dembélé - © FOXSports.NL

Wilmots: Kans klein dat Dembélé speelt

25 juni 2016
België moet het zondag in de achtste finale van het EK tegen Hongarije hoogstwaarschijnlijk nog steeds stellen zonder Moussa Dembélé.

De middenvelder van Tottenham Hotspur is niet hersteld van de enkelblessure die hij opliep tijdens de tweede groepswedstrijd tegen Ierland.

Dembélé bleef daardoor aan de kant in het laatste groepsduel met Zweden. “De kans is klein dat Moussa speelt”, erkende bondscoach Marc Wilmots zaterdag. Radja Nainggolan, die Dembélé tegen Zweden verving en het enige doelpunt voor zijn rekening nam, zal tegen Hongarije waarschijnlijk opnieuw in de basis staan. 

Nainggolan kwam vrijdag nog op een bijzondere manier in het nieuws. Er was een filmpje van hem opgedoken, waarin hij met een pakje sigaretten zwaait. Wilmots bevestigde vrijdag dat de speler van AS Roma rookt. "Als hij dat nodig heeft, ga ik hem niet tegenhouden. Ik ben er flexibel over. Het is zijn eigen lichaam en zo lang hij op het veld presteert, heb ik er geen probleem mee", aldus de keuzeheer tegenover Sporza.

"Ik zorg er wel altijd voor dat we een kamer met een balkon aan Radja geven, dan gaat het rookalarm niet af. Volgens mij is hij trouwens de enige Rode Duivel die rookt."  (FOX Sports/ANP)