Joachim Andersen
Joachim Andersen - © FOXSports.NL

FC Twente maakt half dozijn vol in eerste oefenpot

25 juni 2016
Na veel onrustige en onzekere maanden, heeft FC Twente zaterdag de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen gespeeld.

In Enschede won het elftal van trainer René Hake met 6-0 van de amateurs van EMOS, dat het duel met Twente speelde in het kader van het honderdjarig bestaan.

Ninos Gouriye nam twee doelpunten voor zijn rekening tegen de ploeg die uitkomt in de vierde klasse van het amateurvoetbal. De transfervrije buitenspeler houdt bij zijn oude club zijn conditie op peil. Hij is zonder club sinds hij in januari het Roemeense Astra verliet.

Joachim Andersen, Bob Vankan, Benaissa Benamar en Ruben de Jager scoorden ook voor FC Twente, waar sterspeler Hakim Ziyech (net als de nodige andere spelers) nog ontbrak.

FC Twente, dat vorige week te horen kreeg toch in de Eredivisie te mogen blijven voetballen, speelt zaterdag 6 augustus tegen Excelsior de eerste competitiewedstrijd.

sc Heerenveen
Ook sc Heerenveen kwam zaterdag al in actie. Met de jarige nieuwe trainer Jurgen Streppel voor het eerst op de bank, wonnen de Friezen met 8-1 van de amateurs van vv Heerenveen.

Oud-jeugdinternational Quincy Owusu-Abeyie, die bij Heerenveen zijn conditie op peil houdt, scoorde twee keer. De andere doelpunten kwamen op naam van Michel Vlap (ook twee keer), Henk Veerman, Luka Zahovic, Pelle van Amersfoort en Mitchell te Vrede.

Nieuweling Reza Ghoochannejhad deed nog niet mee bij de Friese Eredivisieploeg.

ADO
ADO Den Haag klopte de amateurs van Laakkwartier met 4-0. Dennis van der Heijden, Ruben Schaken, Mathias Gehrt en Kevin scoorden voor de ploeg van Zeljko Petrovic. (FOX Sports/ANP)