In de kwartfinale wacht Duitsland een kraker met Spanje of Italië als tegenstander
In de kwartfinale wacht Duitsland een kraker met Spanje of Italië als tegenstander - © Pro Shots

Duitsland met speels gemak naar kwartfinales

26 juni 2016
Duitsland heeft zijn rol als favoriet op het EK in Frankrijk nog maar eens kracht bijgezet. De ploeg van Joachim Löw liet in de achtste finale geen spaan heel van Slowakije: 3-0.

De Duitsers begonnen in Lille furieus aan de wedstrijd. Nadat Sami Khedira een goede kopkans miste was het Jérôme Boateng die het net wel wist te vinden. De verdediger schoot van afstand een afgeslagen corner binnen en tekende voor zijn eerste doelpunt ooit voor Die Mannschaft.

Uitblinkende Draxler
Nadat Mesut Özil had verzuimd een penalty te verzilveren, verdubbelde Mario Gomez toch de voorsprong voor Duitsland. Uitblinker Julian Draxler bereidde het doelpunt met een vlugge passeeractie en strakke voorzet voor.

Diezelfde Draxler tekende na rust zelf voor de beslissende 3-0. Mats Hummels kopte de bal uit een corner naar Draxler die vervolgens geen seconde twijfelde en de bal tegen de touwen volleerde.  

Slowakije, dat als derde eindigde in groep B achter Wales en Engeland, wist bar weinig in te brengen tegen het goede spel van de Europees kampioen van 1972, 1980 en 1996.

Duitsland speelt op 2 juli zijn kwartfinale. De tegenstander komt uit de achtste finale tussen Italië en regerend Europees kampioen Spanje. (FOX Sports)

 

Italië stuurt Spanje naar huis

27 juni 2016
Italië stuurt Spanje naar huis
Spanje is uitgeschakeld op het Europees kampioenschap voetbal. De winnaar van de twee vorige edities, in 2008 en 2012, ging maandag in de achtste...