Antonio Conte (l) en Gianluigi Buffon
Antonio Conte (l) en Gianluigi Buffon - © Pro Shots

Buffon wil einde maken aan heerschappij Spanje

26 juni 2016
Als iemand een einde kan maken aan de Europese heerschappij van Spanje, is dat Italië.

Die boodschap gaf Gianluigi Buffon, die bekendmaakte tot en met het WK van 2018 international te willen blijven, af aan de vooravond van de kraker in de achtste finale op het EK in Frankrijk, tussen de twee finalisten van vier jaar geleden. "De afgelopen jaren hebben we het beste team ter wereld heel wat problemen bezorgd. Italië was de enige ploeg die Spanje echt pijn kon doen", zei de 38-jarige sluitpost van de Azzurri zondag in het Stade de France.

​Drie ontmoetingen
In 2008 won Spanje in de kwartfinale via strafschoppen, vier jaar later troffen beide landen elkaar twee keer. Eerst in de groepsfase, toen het 1-1 werd. Aan het einde van het toernooi kwamen Spanje en Italië elkaar weer tegen. De toenmalige wereldkampioenen prolongeerden hun Europese titel op dominante wijze (4-0). Bij de Confederations Cup van 2013 liep het wederom uit op strafschoppen, weer met Spanje als winnaar.

"We moeten top zijn om Spanje te verslaan", zei bondscoach Antonio Conte. "Ik heb een geweldige groep spelers, die klaar is om deze zware uitdaging aan te gaan. We willen nog niet naar huis en zullen onze huid duur verkopen. Het is aan de Spanjaarden om te bewijzen dat ze beter zijn dan wij." (ANP)