Argentinië en Chili gaan komende nacht vanaf 02.00 uur Nederlandse tijd uitmaken wie de Copa América Centenario op zijn naam schrijft. FOX Sports zet voorafgaand aan de finale vijf statistieken op een rij.

1. Argentinië en Chili staan voor de 89ste keer in de historie tegenover elkaar. De Argentijnen verloren slechts zeven keer van de Chilenen.

2. Eduardo Vargas is momenteel topscorer van het huidige toernooi, met zes doelpunten. Vier daarvan maakte de spits van Chili in de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen Mexico. Lionel Messi (5) en Gonzalo Higuaín (4) azen ook nog op de topscorerstitel.

3. De weg naar de finale liep voor La Albiceleste gesmeerd. Alle vijf duels leverden een zege op voor de Argentijnen, met een doelsaldo van achttien voor en slechts twee tegen. De ploeg keek dit toernooi nog niet tegen een achterstand aan en stond 368 van de 450 minuten op voorsprong.

4. Alexis Sanchez is tijdens deze editie van het Zuid-Amerikaanse kampioenschap de speler met de meeste schoten: 20. Dertien daarvan waren op doel.

5. Argentinië won de Copa América voor het laatst in 1993. In Ecuador werd Mexico met 2-1 verslagen door twee goals van Gabriel Batistuta. Vorig jaar verloor het de eindstrijd van... Chili. (FOX Sports)