Lionel Messi na zijn gemiste strafschop
Lionel Messi na zijn gemiste strafschop - © FOXSports.NL

Messi kondigt afscheid aan bij Argentinië

27 juni 2016
Lionel Messi heeft gezegd dat hij stopt als international. De Argentijnse sterspeler verloor zondagnacht de finale van de Copa América met zijn land van Chili.

"Het is een schande, het is verbazingwekkend, maar het is mij niet gegeven", verklaarde Messi zijn keus. "Ik heb van alles geprobeerd, maar het lukt niet." De sterspeler van FC Barcelona speelt regelmatig de sterren van de hemel bij zijn club, maar heeft in het nationale elftal van Argentinië veel minder kunnen overtuigen.

Messi, die deze week 29 jaar werd, won met FC Barcelona als individu alle mogelijke prijzen. Met Argentinië legde hij slechts beslag op een olympische titel en het WK onder twintig jaar. Hij kwam tot 112 interlands, waarin hij 55 doelpunten maakte. Tijdens de afgelopen Copa werd hij topscorer aller tijden van de nationale ploeg.

Eerder deze week uitte Messi zijn ongenoegen over de gang van zaken bij de Argentijnse bond. 

"Dit is al mijn vierde verloren finale", rekende Messi. "Het is wat ik het liefst wilde, een prijs winnen met Argentinië. Helaas is het me niet gelukt. Het mocht niet zo zijn. Dit doet heel veel pijn. Het is nu niet de tijd om te analyseren. Ik kwam de kleedkamer binnen lopen en wist dat het wel genoeg was voor me. De nationale ploeg is kennelijk niets voor mij."

Ook Javier Mascherano, evenals Messi actief bij FC Barcelona, stopt bij de nationale ploeg, zo meldt ESPN. De 32-jarige verdediger geeft er na 128 optredens in het blauw-wit de brui aan. (FOX Sports/ANP)