Graziano Pellè kan zijn geluk niet op na zijn 2-0
Graziano Pellè kan zijn geluk niet op na zijn 2-0 - © FOXSports.NL

Italië stuurt Spanje naar huis

27 juni 2016
Spanje is uitgeschakeld op het Europees kampioenschap voetbal. De winnaar van de twee vorige edities, in 2008 en 2012, ging maandag in de achtste finales in Parijs met 2-0 onderuit tegen Italië.

Het openingsdoelpunt kwam na ruim een half uur spelen op naam van verdediger Giorgio Chiellini, die de bal binnenwerkte nadat doelman David de Gea de bal na een vrije trap van Éder niet vast wist te pakken.

Graziano Pellè maakte het feestje voor de Italianen compleet. De oud-spits van AZ en Feyenoord schoot in de blessuretijd van de tweede helft de beslissende 2-0 binnen.

De wedstrijd was een herhaling van de EK-finale van 2012. Toen was Spanje nog met 4-0 te sterk.

Italië neemt het zaterdag in de kwartfinale in Bordeaux op tegen regerend wereldkampioen Duitsland, dat zondag ten koste van Slowakije eenvoudig de volgende ronde bereikte.

Spanje had het eerste land kunnen worden dat het EK drie keer op rij zou winnen. Voor Italië was het de eerste overwinning op Spanje in competitieverband sinds het WK van 1994. (FOX Sports/ANP)

IJsland zorgt voor 'Brexit' op EK

27 juni 2016
IJsland zorgt voor
Het sprookje van IJsland bij het EK voetbal in Frankrijk duurt voort. De onverschrokken debutant bezorgde Engeland maandagavond in Nice een levensgroot...