Lionel Messi baalt tijdens de beslissende strafschoppenreeks, waarin hij een penalty miste
Lionel Messi baalt tijdens de beslissende strafschoppenreeks, waarin hij een penalty miste - © Pro Shots

Diego Maradona: Messi moet bij de Argentijnse selectie blijven

28 juni 2016
Diego Maradona gaat proberen Lionel Messi op andere gedachten te brengen.

De Argentijn kondigde zondag na de verloren finale van de Copa América tegen Chili aan dat hij stopt als international.

Het kwam Messi op veel kritiek te staan in eigen land, maar Maradona nam het publiekelijk op voor de 29-jarige superster. "Ze hebben Leo alleen gelaten'', zei Maradona, die Argentinië in 1986 eigenhandig naar de wereldtitel leidde.

Rusland
Messi won in clubverband met FC Barcelona alles wat er te winnen viel, maar slaagde er steeds niet in zijn land aan een grote prijs te helpen. "Ik wil met Messi gaan praten en samen vechten tegen iedereen die tegen hem is. Hij moet bij de Argentijnse selectie blijven'', aldus Pluisje. "Hij moet naar Rusland gaan om daar in 2018 met Argentinië wereldkampioen te worden.''

De openlijke steunbetuiging van Maradona is opvallend. De Argentijnse voetbalicoon riep onlangs nog dat Messi 'geen persoonlijkheid' heeft en dus 'geen leider' is.

'Ga niet weg, Leo'
De aanvoerder van de Albicelestes miste zondag in de finale een strafschop en zag weer een poging om zijn land een beker te bezorgen in rook opgaan. In een emotioneel interview na de wedstrijd zei Messi dat dit zijn laatste interland was. "Het is mij blijkbaar niet gegeven. Ik heb alles geprobeerd, maar het lukt maar niet.'"

Het leidde tot verdeelde reacties in Argentinië. Critici noemen Messi een wegloper, maar op Twitter spraken ook veel mensen met de hashtag #NoTeVayasLio (ga niet weg, Leo) hun steun uit.

Zelfs president Mauricio Macri liet van zich horen. "Ik hoop nog vele jaren te kunnen genieten van de beste speler ter wereld in het Argentijnse shirt", schreef Macri. (FOX Sports/ANP)