Scheidend bondscoach Roy Hodgson en aanvoerder Wayne Rooney hebben dinsdag berichten ontkend over een opstand binnen het Engelse voetbalelftal voor de afgang op het EK.

"Er was geen indicatie dat de spelers onze plannen niet steunden. Ze hebben hard gewerkt om onze tactiek uit te voeren", reageerde Hodgson op een bericht van Sky Sports.

De televisiezender meldde dinsdag dat de routiniers in het Engelse team het niet eens waren met de basisplaats die Hodgson maandag gaf aan aanvaller Raheem Sterling in de verloren achtste finale tegen IJsland (2-1) en de zes wisselingen in zijn basiselftal voor de laatste groepswedstrijd tegen Slowakije.

Captain Rooney gaf dinsdag een officiële verklaring uit. Namens de spelers liet hij weten dat ze de bondscoach volledig steunen. "De mediaberichten zijn volstrekt onwaar."

Hodgson kondigde zijn vertrek maandagavond aan na de blamage tegen IJsland. Dinsdag werd er voor hem een persconferentie belegd.

"Ik weet eigenlijk niet wat ik hier doe maar mij is verteld dat het belangrijk is dat ik hier verschijn omdat iedereen dat verwacht", zei de trainer die zich verontschuldigde voor het resultaat van zijn ploeg. "Ik ben erg teleurgesteld en ik zag deze nederlaag niet aankomen."(ANP)