Gareth Southgate
Gareth Southgate - © FOXSports.NL

Southgate op poleposition voor hot seat bij Engeland

29 juni 2016
Gareth Southgate is bij de bookmakers de grootste kanshebber om op de hot seat te belanden bij het Engelse nationale team. De oud-international is momenteel verantwoordelijk voor de Engeland onder-21.

Southgate leidde dat team vorig maand naar een eindzege op het prestigieuze oefentoernooi in het Franse Toulon. Vitesse-middenvelder Lewis Baker werd daar topscorer met vier goals.

In de Britse media wordt gesuggereerd dat Southgate als tussenpaus zou kunnen fungeren, totdat Arsène Wenger het stokje kan overnemen. De Fransman ligt nu nog vast bij Arsenal, maar zijn contract loopt over een jaar af.

Ook oud-bondscoach Glen Hoddle, Bournemouth-succescoach Eddie Howe en Alan Pardew, die met Crystal Palace de FA Cup-finale haalde, doen het goed bij de bookies

Guus Hiddink is woensdagochtend de hoogst genoteerde Nederlander op de lijst. De voormalige keuzeheer van Oranje, Australië en Zuid-Korea neemt de tiende plek in, tussen Jürgen Klinsmann en Laurent Blanc.

Roy Hodgson nam maandagavond ontslag als bondscoach van Engeland, na de dramatische uitschakeling op het EK. De Britten konden hun koffers pakken na een 2-1 nederlaag in de achtste finale tegen IJsland. (FOX Sports)

Gerelateerd