Bondscoach Lars Lagerbäck van EK-stuntploeg IJsland waakt na de historische triomf maandag op Engeland (2-1) voor verslapping bij zijn veelgeprezen manschappen.

De 67-jarige Zweed heeft zelfs de discipline in zijn selectie moeten aantrekken, omdat hij signalen kreeg dat zijn spelers het in alle euforie niet meer zo nauw namen met de teamafspraken. Zo schoven een aantal internationals niet op het vastgestelde tijdstip bij het diner aan.

"Het is respectloos naar je ploeggenoten om twintig minuten te laat te komen bij het avondeten'', mopperde Lagerbäck. "Het is misschien geen grote zaak, maar wel een detail waaraan we aandacht moeten besteden.''

IJsland, dat debuteert op het EK, speelt zondag in de kwartfinale tegen gastland Frankrijk in Parijs. "Voor dat duel zal de concentratie weer 100 procent moeten zijn'', benadrukte Lagerbäck.

"We hebben de spelers verteld dat ze niet moeten geloven dat ze na de zege op Engeland nu klaar zijn met hun werk. Dat is geen professionele instelling en die moeten we hier juist vasthouden.'' (ANP)