De medische staf van IJsland stoomt aanvoerder Aron Gunnarsson klaar voor de confrontatie met gastland Frankrijk, zondag in de kwartfinale van het EK.

De 27-jarige middenvelder met de robuuste baard sloeg donderdag de groepstraining over vanwege rugklachten. Vrijdag sloot Gunnarsson echter alweer aan bij de IJslandse selectie.

“Aron had wat last van zijn rug en op advies van de medische staf heeft hij niet getraind”, vertelde bondscoach Lars Lagerbäck vrijdag. “Maar nu kon hij zonder problemen weer meedoen. Alle 23 spelers zijn fit.”

Gunnarsson, oud-speler van sc Heerenveen, leidde met zijn verre ingooien al twee doelpunten op het EK in, onder meer in de gewonnen achtste finale tegen Engeland (2-1).

Fysiek zijn de IJslanders klaar voor het duel met Fransen, maar ze dragen wel een flinke kaartenlast met zich mee. Liefst negen spelers staan op scherp en missen bij een volgende gele kaart de mogelijke halve finale.

Frankrijk mist twee geschorste spelers (Adil Rami en N'Golo Kanté), maar heeft verder slechts twee man op scherp staan. (ANP)