Zaterdagavond strijden in Bordeaux twee grootmachten om een plek in de halve finale van het EK. Wereldkampioen Duitsland speelt tegen Italië.

Op papier slecht nieuws voor de mannen van bondscoach Joachim Löw, want Italië is Duitslands grootste ‘angstgegner’. De Duitsers wisten op een EK of WK nog nooit te winnen van de Azzurri.

Vier jaar geleden, op het EK van 2012, kwamen beide landen elkaar tegen in de halve finale. Toen won Italië, dankzij twee goals van Mario Balotelli, met 2-1. De Italianen moesten vervolgens diep buigen voor Spanje in de finale (4-0), maar namen daarvoor afgelopen maandag revanche. In de achtste finale werd de huidig Europees kampioen door Italië onttroond.

Duitsland is op het EK in Frankrijk nog ongeslagen en heeft zelfs nog geen doelpunt tegen gekregen. Het defensief al bijna net zo sterke Italië liet het alleen liggen in de laatste groepswedstrijd tegen Ierland, waarin niets meer op het spel stond (0-1).

De winnaar van de kraker in Bordeaux treft donderdag in de halve finale gastland Frankrijk of IJsland. Die landen staan zondag tegenover elkaar in Parijs. De andere halve finale gaat woensdag in Lyon tussen Portugal en Wales. (FOX Sports/ANP)