Frankrijk is op zijn hoede voor de komende tegenstander IJsland, dé verrassing in de kwartfinale van het Europees kampioenschap voetbal.

“Mijn spelers weten dat IJsland hier niet met geluk is terechtgekomen. Ze staan hier omdat ze het verdienen en omdat ze kwaliteit in huis hebben”, vertelde Franse bondscoach Didier Deschamps zaterdag op zijn persconferentie over het duel.

“IJsland won terecht van Engeland. Ze verdienden het door de kwaliteit van hun spel”, aldus Deschamps over de sensatie van IJsland in de achtste finale.

Geen kleine voetballanden
Ook aanvoerder Hugo Lloris onderschat de opponent zondagavond in het Stade de France in Saint-Denis niet. “Als we op het veld stappen met het gevoel dat wij meer talent hebben en wij beter zijn, dan zal het niet gaan”, waarschuwde de doelman. “Er bestaan geen kleine voetballanden meer in Europa.”

De Fransen zijn niet van plan om zich zoals de Portugezen en de Engelsen te laten verrassen door een van de inmiddels beruchte IJslandse verre inworpen.

“We hebben erop getraind”, verzekert bondscoach Didier Deschamps, die Frankrijk in eigen land naar een derde Europese titel wil loodsen na triomfen in 1984 en 2000. “We hebben IJsland goed bestudeerd en zullen niet voor verrassingen komen te staan”, aldus Lloris.

Wegens schorsingen mist het gastland zondagavond verdediger Adil Rami en middenvelder N'Golo Kanté, maar over zijn opstelling wilde Deschamps zaterdag nog helemaal niks kwijt. (ANP)