De transfer van Roy Beerens (28) naar VfB Stuttgart is van de baan.

Dit vertelde de Nederlandse trainer Jos Luhukay tegen BILD. "Het is definitief", aldus Luhukay na een oefenduel van VfB met Aspach op zondag. "Hij komt echt niet meer naar Stuttgart."

Beerens zou overstappen van Hertha BSC. De clubs waren er al uit over de transfersom, de tweevoudig international hoefde alleen nog een persoonlijk akkoord te bereiken met Stuttgart. Daar liep het spaak. "We kwamen er niet uit", zei zaakwaarnemer Dick van Burik tegen FOX Sports. "Financieel niet, maar ook niet qua contractduur."

Nederland
Beerens en Van Burik zetten in op een vierjarig contract, Stuttgart bood slechts twee seizoenen aan. "Dat was voor ons onbespreekbaar. En nu? Roy gaat zich nu weer helemaal inzetten voor Hertha. Dat klink cliché, maar zo'n prof is hij echt. Mocht echter een mooie kans zich voordoen, dan staan wij daar open voor. Een Nederlandse club? Ja hoor, al is een verhuur geen optie voor Hertha." 

Beerens heeft nog een contract van een jaar in Berlijn. De aanvaller werd eerder door Luhukay naar Hertha gehaald. Stuttgart degradeerde afgelopen seizoen naar de Tweede Bundesliga. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand