Mario Gómez greep in de kwartifnale tegen Italië naar het been en moest gewisseld worden
Mario Gómez greep in de kwartifnale tegen Italië naar het been en moest gewisseld worden - © Pro Shots

Einde EK voor Gómez, vraagtekens achter Khedira en Schweinsteiger

3 juli 2016
Mario Gómez komt niet meer in actie voor Duitsland op het EK.

De spits heeft zaterdagavond een spierscheuring opgelopen in de kwartfinale tegen Italië. Gómez, die twee doelpunten maakte op het toernooi in Frankrijk, moet weken revalideren.

Duitsland kwam aangeslagen uit de krachtmeting, die pas na achttien strafschoppen werd beslist. Middenvelder Sami Khedira kampt met een spierblessure en zijn eerste vervanger Bastian Schweinsteiger heeft knieklachten.

'Erg bitter'
Bondscoach Joachim Löw heeft het tweetal nog niet helemaal afgeschreven voor de halve finale van donderdag tegen Frankrijk of IJsland, maar helemaal zeker zijn de Duitse bond en hij er niet op dat het duo inzetbaar is.

"Het is erg bitter om in een cruciale fase van het toernooi sleutelspelers te missen'', zei Löw. "Vooral voor Mario is dit heel vervelend. Hij heeft de ploeg erg geholpen op het EK. We moeten de nieuwe situatie accepteren en oplossingen vinden. We hebben een sterke selectie. Ik heb het het volste vertrouwen in alle spelers. Ik kijk uit naar de halve finale in Marseille."

Mats Hummels kan zeker niet tegen het gastland of IJsland uitkomen. De verdediger kreeg tegen Italië zijn tweede gele kaart van het toernooi en is geschorst. (FOX Sports/ANP)