Lars Lagerbäck
Lars Lagerbäck - © Pro Shots

Spelers IJsland stellen bondscoach Lagerbäck teleur

4 juli 2016
Scheidend bondscoach Lars Lagerbäck van IJsland herkende zondagavond in de EK-kwartfinale tegen gastland Frankrijk (5-2) zijn eigen team niet.

"Vooral in de eerste helft waren we er met ons hoofd niet bij", analyseerde de 67-jarige Zweed. "Mentaal zat het niet goed bij mijn spelers. Dat gebeurt soms bij voetballers in grote wedstrijden. We konden niet in ons eigen spel komen. Dat was ook de verdienste van Frankrijk, dat heel goed speelde. Maar wij maakten domme fouten, verkeerde keuzes en speelden niet als een team."

Na de blamerende ruststand (4-0) maakte het onherkenbare IJsland in de tweede helft een aanmerkelijk betere indruk. "Het was mooi om te zien dat we het duel toch nog een andere wending konden geven. Het was ook niet het gevolg van verslapping bij Frankrijk. Dat hebben we zelf afgedwongen, op de vertrouwde IJslandse manier. Daar mogen we trots op zijn."

"Het was al met al een fantastisch EK voor IJsland en daarvoor verdient iedereen bij ons een groot compliment", gaat Lagerbäck verder. "Voor mij was het een ook een geweldige belevenis, afgezien dan van de eerste 45 minuten tegen Frankrijk." (ANP)