Na Gareth Southgate en Arsène Wenger heeft ook bondscoach Chris Coleman van Wales geen trek in een topbaan bij de Engelse voetbalbond (FA), als opvolger van de onlangs opgestapte Roy Hodgson.

“Dat gaat echt nooit gebeuren. Het zal ook nooit in mijn gedachten opkomen. Ik ben een geboren en getogen Welshman. Ik kan daarom alleen maar Wales dienen”, sprak hij in de aanloop naar de EK-clash in de halve finales tegen Portugal, woensdag in Lyon.

De 46-jarige Coleman verlengde in mei zijn contract als bondscoach van Wales nog tot het WK van 2018 in Rusland. Hij is sinds 2012 in functie. Wales doet in Frankrijk voor de eerste keer mee aan een groot titeltoernooi sinds 1958. Coleman werkte eerder als coach bij Fulham, Real Sociedad, Coventry City en AE Larissa.

The Times wist maandag te melden dat de FA en Guus Hiddink contact met elkaar hebben gezocht om over een mogelijke samenwerking te praten. Ook de Duitse oud-international Jürgen Klinsmann, nu nog bondscoach van de Amerikaanse ploeg, zou op de Engelse kandidatenlijst staan. (ANP)