Gerardo Martino
Gerardo Martino - © Pro Shots

Argentijnse bondscoach Martino stapt op

5 juli 2016
De Argentijnse voetbalbond moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Gerardo Martino is dinsdag opgestapt, omdat hij het oneens is met de gang van zaken bij de bond, zo meldt de AFA.

Martino ergert zich aan het feit dat het benoemen van nieuwe bestuurders in de bond lang op zich laat wachten. Een tweede reden om te vertrekken is de moeizame manier waarop de voetbalploeg voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro wordt samengesteld. Ook alle andere leden van de technische staf vertrekken, zo staat in een door Martino uitgegeven verklaring.

Onder leiding van Martino verloor Argentinië ruim een week geleden de finale van de Copa América na strafschoppen van Chili.

Martino is bondscoach sinds augustus 2014. De nu 53-jarige trainer volgde toen, na de verloren WK-finale tegen Duitsland, Alejandro Sabella op. Na de verloren finale op de Copa gaf een teleurgestelde sterspeler Lionel Messi aan te willen stoppen als international.

Wie Argentinië naar het WK van 2018 in Rusland moet loodsen, is nog onduidelijk. Het kwalificatietoernooi voor Zuid-Amerikaanse landen is al een tijdje bezig. Na zes speelronden staat Argentinië op de derde plaats met elf punten, twee punten achter Uruguay en Ecuador. (FOX Sports/ANP)

Portugal hoopt op Pepe

5 juli 2016
Portugal hoopt op Pepe
Het is nog steeds onzeker of Portugal woensdagavond over Pepe kan beschikken tijdens de halve finale op het EK voetbal tegen Wales.