Louis van Gaal
Louis van Gaal - © Pro Shots

"Van Gaal in principe onhaalbaar voor België"

6 juli 2016
Hoewel Marc Wilmots nog altijd bondscoach van de Rode Duivels is, zijn de speculaties in België over een eventuele opvolger niet van de lucht.

Zo valt ook de naam van Louis van Gaal in het geruchtencircuit. De Nederlandse oefenmeester, die de handen vrij heeft na zijn vertrek bij Manchester United, lijkt echter vooralsnog te duur voor de Belgische bond.

De uittredende voorzitter Gérard Linard vond in Het Laatste Nieuws dat men realistisch moest blijven. “Een topcoach van wereldniveau - zoals bijvoorbeeld Louis van Gaal - is voor ons in principe onhaalbaar, ik denk dat we daar duidelijk over moeten zijn”, verklaarde Linard in het dagblad.

“We zeggen het niet graag, maar eigenlijk zijn de Rode Duivels in theorie te groot geworden voor een klein land als het onze. We moeten realistisch zijn. Tenzij de nieuwe bondscoach natuurlijk op financieel vlak water bij de wijn wil doen.”

Afkoopsom
Linard meldde tevens dat de afkoopsom van Wilmots een “probleem” zou kunnen zijn. “Het gaat om een bedrag van minstens één miljoen euro. Dat cijfer kan nog oplopen”, aldus de bondsvoorzitter, die toevoegde dat hij Wilmots recentelijk niet meer heeft gesproken.

“Sinds het EK hebben we Marc niet meer gehoord. Iedereen neemt de tijd om na te denken, want in dit dossier heeft het absoluut geen zin om overhaast te werk te gaan.”

Wilmots kende met België een teleurstellend EK. De ploeg verloor in de kwartfinales verrassend met 3-1 van Wales. (FOX Sports)