Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo - © FOXSports.NL

Ronaldo: Geloof dat onze droom werkelijkheid kan worden

7 juli 2016
Cristiano Ronaldo moest woensdagavond in Lyon na de geslaagde halve finale van Portugal tegen Wales (2-0) onwillekeurig denken aan de EK-finale twaalf jaar geleden in Lissabon.

"Ik stapte toen met tranen in mijn ogen van het veld. Ik hoop dat ik zondag lachend de catacomben kan induiken, of met tranen van vreugde", sprak de Portugese sterspeler van Real Madrid.

Ronaldo verloor in 2004 in de EK-finale voor eigen publiek zeer pijnlijk met 1-0 van Griekenland. Mede daardoor wacht hij nog altijd op zijn eerste hoofdprijs met de nationale ploeg.

"Ik geloof erin, dat onze droom nu werkelijkheid kan worden", zei Ronaldo, die met een doelpunt en een assist de gevierde man was bij de winnende ploeg.

"In het begin van dit EK liep het nog niet zo goed bij ons, maar we hebben altijd het vertrouwen behouden dat we hier iets moois konden bereiken. We zijn nu dolgelukkig dat we de EK-finale hebben gehaald, maar de laatste stap moeten we nog wel zetten."

Ronaldo breekt inmiddels een flink aantal EK-records in Frankrijk. Woensdag werd hij de eerste speler die in drie halve finales van het EK acteerde én kwam hij op gelijke hoogte met het all-time doelpuntenrecord van Michel Platini. Beiden staan nu op negen treffers.

"Die statistieken liegen niet. Ik speel al dertien jaar op het hoogste niveau", reageerde Ronaldo zelfbewust. (FOX Sports/ANP)