Thomas Müller
Thomas Müller - © Pro Shots

Thomas Müller pleit voor 'mentale rustpauze'

7 juli 2016
Thomas Müller heeft zijn beklag gedaan over de overvolle voetbalkalender. De Duitser pleit voor een 'mentale rustpauze'.

De aanvaller speelde tegen Italië zijn 63ste wedstrijd van het seizoen, verdeeld over de Bundesliga, DFB-Pokal, Champions League en internationale verplichtingen. En het volgende seizoen staat alweer voor de deur.

"Je kunt drie weken naar lucht happen en dan word je weer onder water gedrukt. Mentaal is dat een grote belasting", zegt Müller tegen Kicker.

Ondanks de vele wedstrijden klaagt de 26-jarige speler van Bayern München niet over de fysieke belasting: "Iedereen die goed traint, kan elke dag vele kilometers in hoge intensiteit lopen", vindt hij.

Müller, die zaterdag tegen Italië een penalty miste, kan zich opmaken voor opnieuw een lang seizoen. Na het EK moet hij zich al snel melden in München en hij kan zich ook volgend jaar verheugen op een drukke zomer: Duitsland heeft zich namelijk als wereldkampioen geplaatst voor de Confederations Cup.

Winterstop
Het kan echter nog erger. In Engeland is geen sprake van een winterstop en dus is daar de kalender nog voller.

Zo liet Toby Alderweireld optekenen: "Het is moeilijk om mentaal fris te blijven als je het hele seizoen doorgaat en direct daarna een EK of WK moet spelen. Zelf heb ik er nu niet zoveel last van. Al is het gevoel misschien anders als je wint." (FOX Sports)