Pepe
Pepe - © Pro Shots

Pepe lijkt fit voor EK-finale

9 juli 2016
De Portugese verdediger Pepe lijkt klaar voor de finale van het EK.

De 33-jarige mandekker van Real Madrid trainde zaterdag voluit mee tijdens de afsluitende training van de Portugezen in Marcoussis. Pepe had een dag eerder voorzichtig de training hervat. De verdediger miste de halve finale tegen Wales (2-0) vanwege spierproblemen en werd toen vervangen door Bruno Alves.

Bondscoach Fernando Santos stond tijdens de laatste oefensessie voor de grote finale in het Stade de France alleen het eerste kwartier toeschouwers toe.

Zij zagen de volledige Portugese selectie op het veld verschijnen. Een dag voor de finale maakten Cristiano Ronaldo en zijn 22 ploeggenoten een ontspannen indruk. Pepe kan zijn fysieke gesteldheid later op zaterdag zelf toelichten op de persconferentie, waarop hij samen met Santos verschijnt.

Frankrijk
Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk heeft wat te kiezen voor de EK-finale van zondag tegen Portugal. Alle 23 selectiespelers verschenen zaterdag op het trainingsveld voor de afsluitende training.

In de halve finale tegen Duitsland, die Frankrijk donderdag met 2-0 won, koos Deschamps voor dezelfde elf basisspelers als in de kwartfinale tegen IJsland.

Adil Rami en N'Golo Kanté moesten na hun terugkeer van een schorsing genoegen nemen met een plaats op de reservebank. (ANP)