Joachim Löw.
Joachim Löw. - © Pro Shots

Joachim Löw blijft bondscoach van Duitsland

12 juli 2016
Joachim Löw blijft aan als bondscoach van de voetballers van Duitsland. Dat heeft de Duitse voetbalbond DFB dinsdag gezegd.

Na de uitschakeling in de halve finale van het EK tegen Frankrijk, gaf de 56-jarige Löw aan het toernooi te willen evalueren met zijn staf en enkele spelers.

De Duitse bond sprak direct na het verlies het vertrouwen uit in Löw, die in maart 2015 zijn contract met twee jaar verlengde tot en met het WK van 2018 in Rusland.

Löw heeft de uitschakeling inmiddels verwerkt en ook vertrouwen in een langer verblijf als bondscoach, zo werd dinsdag duidelijk.

Onder leiding van Löw, die al sinds 2006 bondscoach is en daarvoor al twee jaar werkte als assistent van Jürgen Klinsmann, wonnen de Duitsers twee jaar terug in Brazilië de wereldtitel.

"Joachim Löw is de beste trainer voor dit elftal'', aldus Reinhard Grindel, voorzitter van de Duitse voetbalbond. "Hij moet het team verder ontwikkelen richting het WK in Rusland.''

De eerste wedstrijd van Duitsland, na de verloren halve finale op het EK, is op 31 augustus in Mönchengladbach tegen Finland. Dat is een oefenduel.

Vier dagen later is de eerste WK-kwalificatiewedstrijd, in Oslo tegen Noorwegen. Tsjechië, Noord-Ierland, Azerbeidzjan en San Marino zijn de andere tegenstanders van Duitsland in de kwalificatiereeks. (ANP)