Sunderland wil dat de Engelse bond snel een beslissing neemt over de eventuele aanstelling van Sam Allardyce als nieuwe bondscoach.

De club meent dat de huidige consternatie die het aanstaande vertrek van de 61-jarige coach veroorzaakt 'schadelijk' is voor de Black Cats.

"De FA heeft Sunderland gecontact om toestemming te vragen om met onze manager te praten", aldus een statement van de club op de website. "Als onderdeel van een vertrouwelijk bedoelde discussie over potentiële kandidaten voor de positie van manager van Engeland."

"Op het verzoek van Sam gingen we hiermee akkoord", ging de verklaring lichtelijk geïrriteerd verder. "Sam is een belangrijke sleutelfiguur voor onze plannen. Na een extreem uitdagend seizoen (Sunderland speelde zich een wedstrijd voor het einde pas veilig in de Premier League, red.), zoeken we een periode van stabiliteit, zowel op als van het veld. We willen dat hij manager van onze club blijft."

"De vele speculaties over Sams positie zijn extreem schadelijk voor Sunderland", stak de club de vinger waarschuwend omhoog. "Juist in deze cruciale tijd van het seizoen, sporen we de FA aan om de ontwrichting dat dit proces veroorzaakt te respecteren. We hopen op een snelle oplossing in deze zaak." (FOX Sports)

Gerelateerd