Miguel Borja
Miguel Borja - © ANP

Borja schiet Atlético Nacional naar finale Copa Libertadores

14 juli 2016
Atlético Nacional is doorgedrongen tot de finale van de Copa Libertadores.

De ploeg uit Colombia was in de halve eindstrijd in het eigen Atanasio Girardot Stadion met 2-1 te sterk voor het Braziliaanse São Paulo. Nacional had vorige week de heenwedstrijd in de Braziliaanse metropool ook al met 0-2 gewonnen.

Bij Nacional speelde de nieuwe Ajax-aanwinst Davinson Sánchez de gehele wedstrijd mee. Het 20-jarige talent vertrekt pas na afloop van het toernooi richting Amsterdam. Dat betekent dat hij ontbreekt tijdens de voorronde van de Champions League, die op 26, 27 juli en 2, 3 augustus wordt afgewerkt.

Hoop
São Paulo gaf de meegereisde fans nog wel hoop met een vroege treffer. Op aangeven van Michel Bastos, de oud-speler van Feyenoord en Excelsior, vond Jonathan Calleri binnen tien minuten het net.

Nacional sloeg echter snel terug via Miguel Borja. De aanvaller, die in het eerste duel ook al beide doelpunten had gemaakt, trok na een kwartier de stand gelijk.

In de slotfase was het opnieuw Borja die het stadion in vuur en vlam zette. De 23-jarige spits schoot vanaf elf meter de eindstand op het bord, nadat Carlinhos een voorzet met zijn arm had geblokt. Tijdens de protesten die volgden na de strafschop kregen Diego Lugano en Wesley de rode kaart voorgeschoteld.

Tegenstander
Nacional treft in de finale de winnaar van het duel tussen Independiente del Valle en Boca Juniors. De underdog uit Ecuador won vorige week in eigen huis verrassend de heenwedstrijd met 2-1 van de Argentijnse grootmacht. (FOX Sports)

Boca Juniors - Independiente del Valle zie je in de nacht van donderdag op vrijdag om 02.40 uur LIVE op FOX Sports 2.