Patrick Kluivert
Patrick Kluivert - © Pro Shots

Patrick Kluivert wordt directeur bij Paris Saint-Germain

14 juli 2016
Patrick Kluivert is de nieuwe directeur voetbalzaken bij Paris Saint-Germain.

Kluivert gaat leiding geven aan de nationale en internationale ontwikkeling van de club en hij wordt aanspreekpunt voor de nieuwe hoofdcoach, de Spanjaard Unai Emery.

Tevens wordt Kluivert belast met het aan- en verkoopbeleid, de voetbalschool en zal hij optreden namens de club in contacten met andere topclubs en topspelers in de wereld.

"Nadat mij werd duidelijk gemaakt om welke functie het binnen PSG ging, kon ik deze geweldige uitdaging niet weigeren", reageerde Kluivert op de website van Ajax. "Ik weet zeker dat beide clubs hier in de toekomst hun voordeel mee kunnen doen en ik hoop dat ik daar een rol bij kan spelen."

Kluivert was net twee maanden in dienst als jeugdtrainer bij Ajax. De voormalige topspits tekende toen een tweejarig contract. De Amsterdammers bereikten donderdag een akkoord over de directe ontbinding van zijn arbeidsovereenkomst.

Technisch directeur Marc Overmars: "Aan de ene kant is het een aderlating en het verraste ons enorm toen hij hiermee kwam. Maar zowel binnen de directie als het technisch hart zagen wij ook wel in dat we hem deze kans niet konden ontnemen. Wij vinden het mooi voor hem dat dit op zijn pad komt."

"Het is onderling netjes afgehandeld, onze relatie met Patrick is goed en zal ook goed blijven. Wij denken zelfs dat het goed kan zijn voor Ajax dat Patrick bij een topclub als PSG zo'n functie kan gaan uitoefenen. Over zijn opvolging kunnen we nu nog niks zeggen, maar wij verwachten dat op korte termijn wel te kunnen doen." (FOX Sports/ANP)