Marc Wilmots
Marc Wilmots - © ANP

Wilmots weg als bondscoach België

15 juli 2016
Marc Wilmots is niet langer bondscoach van België.

Dat heeft de Belgische voetbalbond KBVB bij monde van voorzitter François De Keersmaecker vrijdag gemeld. Wilmots stelde met de Rode Duivels teleur op het EK, waar de ploeg in de kwartfinales werd uitgeschakeld door Wales. België gold als kanshebber voor de titel.

"De KBVB heeft een akkoord met Marc Wilmots bereikt om zijn contract te ontbinden'', meldde De Keersmaecker. "We willen hem nadrukkelijk bedanken voor het traject dat de nationale ploeg de voorbije vier jaar heeft afgelegd. Onder zijn leiding klommen de Rode Duivels van de 54ste naar de eerste plaats op de FIFA-ranking. De fans vonden ook hun liefde terug voor de nationale ploeg."

Wilmots kreeg tijdens het EK veel kritiek over de speelwijze die hij de talentrijke ploeg opdroeg. De coach kon als excuus tal van blessures opvoeren, terwijl zijn sterspeler Kevin de Bruyne totaal uit vorm was.

"We hebben het voorbije EK geëvalueerd en de vooropgestelde doelstellingen zijn niet bereikt. We zijn er dan ook van overtuigd dat er een nieuwe impuls nodig is om deze groep naar een topresultaat op een eindtoernooi te stuwen'', aldus de bondsvoorzitter.

"We gaan met open visie op zoek naar een nieuwe bondscoach. Hij zal beginnen met de oefenwedstrijd tegen Spanje op 1 september." (FOX Sports/ANP)