Roy Beerens.
Roy Beerens. - © Pro Shots

Roy Beerens: Ik wil weer wedstrijdspanning voelen

15 juli 2016
Roy Beerens is definitief speler van Reading FC. De 28-jarige Nederlander komt over van Hertha BSC en tekent voor drie jaar bij de Championship-club. “Ik wil weer wedstrijdspanning voelen”, zegt hij tegen FOX Sports.

Roy, gefeliciteerd! Opgelucht na deze stap?
“Ja, absoluut. Het afgelopen jaar is heel moeilijk voor mij geweest. Ik raakte al snel geblesseerd en daarna heb ik eigenlijk geen eerlijke kans meer gekregen van trainer Pal Dardai. En dat terwijl ik in mijn eerste seizoen een vaste waarde was bij Hertha BSC. Ik maakte op de laatste speeldag zelfs nog een belangrijke treffer. Het is jammer dat het zo moet eindigen, maar ik ben blij met de nieuwe kans bij Reading.”

Je leek aanvankelijk op weg naar VfB Stuttgart.
“Die deal ketste op het laatste moment helaas af. Mijn zaakwaarnemer Dick van Burik raadde mij die stap uiteindelijk af. Ik vertrouw hem blindelings, want ik ken hem al vanaf mijn zestiende. Reading was er vervolgens als de kippen bij. Ik wil hier de lijn van mijn eerste jaar in de Bundesliga doortrekken.”

Waarom de keuze voor Reading?
“Het scheelt natuurlijk dat Jaap Stam hier trainer is en dat er nog meer Nederlanders bij Reading rondlopen. Mijn rol in het 4-3-3-systeem ligt op de vleugel, links of rechts. Het stadion lijkt een beetje op dat van AZ, alleen zit het publiek wat dichter op het veld. De Engelsen zijn enorm begaan met voetbal en die sfeer wil ik graag eens meemaken.”

Nooit nagedacht over een terugkeer naar de Eredivisie?
“Er waren wel opties in Nederland, maar voor mij was het al snel duidelijk dat ik mijn carrière in het buitenland wilde voortzetten. Met alle respect, maar de Eredivisie is niet meer wat het is geweest. Ik wil weer wedstrijdspanning voelen, belangrijk zijn voor een team. Bij Reading hoop ik dat gevoel terug te krijgen. Maandag train ik voor het eerst. Ik kijk er naar uit.” (FOX Sports)