Jari Schuurman
Jari Schuurman - © Pro Shots

Jari Schuurman na Oranje-debacle: We zijn een paar dwergen

18 juli 2016
Jari Schuurman was duidelijk na de door Oranje Onder 19 met 1-5 verloren EK-wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk: "Het was een schandalige vertoning."

Door het verlies in het laatste groepsduel slaagde het elftal van bondscoach Aron Winter er niet in de halve finale op het toernooi te bereiken. De Nederlandse selectie kan de eer nog wel herstellen tijdens een play-off-wedstrijd tegen Duitsland. Daardoor kan Oranje Onder 19 alsnog het WK halen.

Een van de redenen voor het 'schandalige' verlies is het gebrek aan fysieke kracht, zo legde Schuurman uit bij OnsOranje.

Inhaalslag
"Het is iets tussen de oren", aldus de dit seizoen door Willem II gehuurde middenvelder van Feyenoord. "Zij kunnen fysiek sterker zijn, dan moeten wij maar twee keer zo snel lopen en twee keer zo hard werken. Het was een drama."

Schuurman kan zich wel vinden in de doelstelling van de KNVB en de nieuwe technisch directeur Hans van Breukelen, die pleiten voor meer aandacht voor fysieke ontwikkeling bij jonge spelers in Nederland. "We hebben een inhaalslag te maken. Ik ben met 1.81 meter een van de groteren bij ons. Dat is bizar. Kijk naar het buitenlandse voetbal... Wat dat betreft zijn we een paar dwergen." (FOX Sports)