Independiente del Valle
Independiente del Valle - © Pro Shots

Ecuadoriaanse stuntploeg hoopt sprookje te voltooien

20 juli 2016
Independiente del Valle is hard op weg om een Leicester City-achtige stunt te bewerkstelligen.

De Ecuadoriaanse reuzendoder, die zijn wedstrijden in 2007 nog afwerkte in de derde divisie, treedt in de nacht van woensdag op donderdag aan in de grootste wedstrijd in zijn 58-jarige clubhistorie: de eerste ontmoeting in de finale van de Copa Libertadores tegen het Colombiaanse Atlético Nacional.

Boca Juniors
Independiente verbaasde vriend en vijand door als nummer drie van Ecuador een ongekende zegereeks neer te zetten. Op weg naar de eindstrijd was het clubje uit Sangolquí al te sterk voor de Argentijnse grootmacht Boca Juniors en titelhouder River Plate.

Mede daardoor staat er voor het eerst sinds 1991 geen Argentijnse of Braziliaanse club in de eindstrijd.

Quito
Voor de ontmoeting met Atlético Nacional wijkt Independiente uit naar het Estadio de Liga Deportiva Universitaria in hoofdstad Quito. De thuishaven in Sangolquí kan namelijk slechts 7.500 toeschouwers herbergen.

Davinson Sánchez
Atlético Nacional rekende in de halve finale af met São Paulo. De dubbele ontmoeting met Independiente worden de – voorlopig – laatste wedstrijden van Davinson Sánchez in Colombiaanse dienst. De 20-jarige mandekker sluit daarna aan bij Ajax. (FOX Sports)

Independiente del Valle-Atlético Nacional zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 02.40 uur LIVE op FOX Sports 2.