Georgy Zhukov.
Georgy Zhukov. - © Pro Shots

Zhukov: Ik hoop in 2018 het WK met Rusland te spelen

22 juli 2016
Roda JC wilde graag langer door met Georgy Zhukov, maar slaagde er niet in om een akkoord te bereiken met Standard Luik. Nu trekt hij naar het Russische FK Ural.

Middenvelder Zhukov, die het afgelopen halfjaar op huurbasis in Limburg speelde, tekende voor drie jaar bij de club waar ook Giorgi Chanturia (ex-Vitesse) onder contract staat.

“Ik had mij ingesteld op een langer verblijf bij Roda JC, met die gedachte ging ik ook de vakantie in”, zegt de 21-jarige Zhukov tegen FOX Sports.

“Maar ze konden geen akkoord bereiken met Standard Luik. Vervolgens heb ik gekozen voor zekerheid. Er was vanuit Nederland nog wel wat interesse, maar dat werd nooit concreet.”

De 21-jarige Zhukov wil zich bij FK Ural in de kijker spelen van de Russische ploeg. Hij beschikt daarnaast ook nog over de Belgische en Kazachse nationaliteit.

“Het plaatje klopt hier volledig, zowel sportief als financieel. Ik wil hier stappen maken en mij ontwikkelen tot international. En dan hoop ik het WK in 2018 met Rusland te spelen. Daar ga ik voor.” (FOX Sports)