Sam Allardyce.
Sam Allardyce. - © Pro Shots

Allardyce minder dan voorgangers McClaren en Hodgson

23 juli 2016
De Engelse voetbalbond heeft bij de aanstelling van Sam Allardyce niet te zwaar getild aan zijn winstpercentage in dienst van Sunderland.

Big Sam behield de Black Cats het afgelopen seizoen weliswaar voor de Premier League, maar deed dat door slechts 30 procent van zijn competitiewedstrijden te winnen. Minder dan zijn vier meest recente voorgangers bij hun laatste club.

Zelfs Steve McClaren - de ‘Wally with the Brolly’, wiens reputatie bijna onherstelbare schade opliep in dienst van de FA - was procentueel gezien succesvoller dan Allardyce voordat hij Engeland onder zijn hoede nam. McClaren won bij Middlesbrough 34 procent van zijn competitieduels.

Roy Hodgson was goed voor een winstpercentage van 36 procent bij West Bromwich Albion, voordat hij met de Three Lions faalde op het WK van 2014 en het EK van deze zomer.

Sven-Göran Eriksson scoorde 55 procent in dienst van Lazio en Fabio Capello was in dienst van Real Madrid zelfs ruim twee keer zo succesvol als Allardyce: 61 procent. (FOX Sports)

Gerelateerd