Sam Allardyce
Sam Allardyce - © ANP

Allardyce: Ik kan het tij keren bij Engeland

25 juli 2016
Sam Allardyce heeft zijn eerste persmoment als bondscoach van Engeland achter de rug.

Allardyce treedt aan na het dramatisch verlopen EK in Frankrijk, waar Engeland in de achtste finales werd uitgeschakeld door IJsland. Volgens Allardyce zit het Engelse voetbal echter niet in een diep dal. "Dat zou ik zo niet zeggen. Ik denk wel dat ik het tij snel kan keren, dat begint door er met z'n allen keihard voor te gaan."

Ervaring
Ondanks het feit dat hij nooit de eindverantwoordelijke bij topclubs was, denkt Allardyce tijdens zijn carrière de juiste ervaring te hebben opgedaan om het nationale elftal te leiden.

"Het werken met de beste Engelse spelers is heel aantrekkelijk voor mij omdat zij mijn ideeën heel snel kunnen oppakken. Doordat ik als clubcoach nooit trofeeën of bekers heb gewonnen, heb ik nooit in de top van de Premier League gewerkt. Ik heb clubs gered en ben nooit gedegradeerd, dat zijn ook grote prestaties", aldus Allardyce. 

Rusland 2018
'Big Sam' Allardyce werd vrijdag benoemd tot keuzeheer van de Three Lions, hij kwam over van Sunderland. ​De manager tekende voor twee jaar en moet Engeland naar het WK 2018 in Rusland leiden. Allardyce volgt Roy Hodgson op, die na het dramatisch verlopen EK in Frankrijk vertrok. 

Zijn eerste wedstrijd als keuzeheer van Engeland is op donderdag 1 september op Wembley, als een nog aan te wijzen tegenstander in een vriendschappelijk duel op bezoek komt. Drie dagen later speelt de Engelse ploeg in de WK-kwalificatie in en tegen Slowakije. (FOX Sports)

Gerelateerd