Ancelotti en Badstuber.
Ancelotti en Badstuber. - © ANP

Holger Badstuber staat voor zijn zoveelste comeback

27 juli 2016
Het medisch dossier van Holger Badstuber is zo langzamerhand vuistdik. De 27-jarige centrale verdediger staat voor zijn zoveelste rentree, dit keer tegen AC Milan.

Een schaambeenblessure, gescheurde kruisbanden, een gescheurde pees en dijbeenspier en een gebroken enkel. Badstuber is de afgelopen jaren vaste klant in het ziekenhuis. Hij kan er bijkans gaan wonen.

Sinds december 2012 wordt de linkspoot van Bayern München geplaagd door blessureleed, waardoor hij ook het WK van 2014 en het EK van 2016 aan zich voorbij moest laten gaan. Hem werd een grote toekomst voorspeld, maar inmiddels is die tijd lang voorbij.

Rentree
Voor Badstuber telt momenteel maar één ding: fit zijn en vooral blijven. Komende nacht, 03.30 uur Nederlandse tijd, maakt hij zijn rentree in de oefenwedstrijd tegen AC Milan in Chicago. “Hij kan 30 tot 40 minuten spelen”, zo gaf trainer Carlo Ancelotti aan.

Het wordt de zoveelste poging van Badstuber om zich weer terug te knokken. Met Mats Hummels en Jérôme Boateng als beoogd centraal duo wordt het bijna onmogelijk om een basisplek af te dwingen bij Bayern. Al is dat wel het laatste waar hij momenteel aan zal denken. (FOX Sports)

Bayern München – AC Milan (Internationals Champions Cup) zie je vanaf 03.30 uur live op FOX Sports 2.