Neymar
Neymar - © Pro Shots

Neymar: Ik blijf naar nachtclubs gaan

27 juli 2016
Neymar dook deze zomer veelvuldig op naast wereldsterren als Justin Bieber en werd gespot in nachtclubs. Moet kunnen, vindt de Barcelona-vedette.

Heel Brazilië rekent op Neymar als de man die olympisch succes moet brengen in eigen land. Het weerhoudt de dribbelaar er echter niet van tot in de kleine uurtjes in een club te hangen.

Op de vraag van een verslaggever of dat van genoeg betrokkenheid getuigt reageert Neymar als door een wesp gestoken. "Ik denk dat je moet gaan kijken naar mijn prestaties binnen de lijnen. Het moment dat ik van het veld af stap is mijn vrije tijd."

Niets verkeerds
"Ik hou van uitgaan en lol maken met mijn vrienden. Ik heb ook familie, dus waarom kan ik niet naar clubs gaan? Dat kan ik wel en zal ik ook blijven doen. Ik ben me terdege bewust van wat mijn verplichtingen zijn de dag erop. Ik zal uit blijven gaan en zie daar niets verkeerds in."

"Stel je eens voor dat je 24 jaar bent, verdient wat ik verdien en alles hebt wat ik heb. Zou je dan niet hetzelfde doen als ik?"

Ronaldinho
Het Braziliaanse voetbal heeft een geschiedenis wat betreft spelers die veelvuldig in nachtclubs te vinden waren, wat op een bepaalde leeftijd ten koste ging van hun prestaties. Met Ronaldinho als voornaamste exponent.

De Wereldspeler van het Jaar 2004 en 2005 beleefde een ongekend hoge piek in het shirt van Barcelona, waarna zijn activiteiten buiten het veld zijn tol begonnen te eisen. Na zijn transfer naar AC Milan kwam hij nooit meer terug op topniveau. (FOX Sports)