De late tegengoal tegen Arouca (1-1) heeft nauwelijks invloed op het vertrouwen van Heracles Almelo in een goede afloop.

Het spel van de Almeloërs tegen de Portugese counterploeg was van een dusdanig hoog niveau, dat Iliass Bel Hassani en doelpuntenmaker Paul Gladon ervan uitgaan dat Heracles in de return alsnog aan het langste eind trekt.

"Als we dit doortrekken naar volgende week donderdag, weet ik zeker dat we met een resultaat teruggaan naar Nederland", was Bel Hassani in het Polman Stadion vol vertrouwen in een goede afloop.

"Ik vond dat we ondanks de late tegengoal heel goed en gedisciplineerd speelden", aldus Gladon. "Als we dat uit ook op de mat leggen dat moet het goed komen."

AZ
AZ beloonde zichzelf later op de avond wel voor zijn veldoverwicht. Het gat dat de Alkmaarders sloegen met PAS Giannina is echter niet dusdanig dat de return een formaliteit is.

De ploeg van John van den Brom moet in een heet Athene - het eigen stadion van de Griekse opponent voldoet niet aan de UEFA-eisen - een 1-0 voorsprong over de streep zien te trekken. 

Een goede uitgangspositie, vond debutant Wout Weghorst. "Uiteindelijk win je en je houdt de nul. In de voorbereiding hebben we betere wedstrijden gespeeld, maar we hebben een resultaat behaald. Het is nu zaak om het daar af te maken." (FOX Sports)