FC Barcelona is de aanloop naar het nieuwe seizoen prima gestart. De Spaanse titelhouder won in een oefenduel probleemloos van Celtic, 1-3.

Het duel in de International Champions Cup, dat in Dublin werd afgewerkt, was met name in de eerste helft de moeite waard.

Daarin vielen namelijk alle doelpunten. Na de schitterende openingstreffer van Arda Turan, die op aangeven van Aleix Vidal de bal in de bovenhoek schoot, vielen twee doelpunten waaraan veel minder schoonheid kleefde.

Eerst blunderde Barça-verdediger José Martinez door een cadeautje uit te delen aan Celtic-spits Leigh Griffiths, die de gelijkmaker aantekende. Nog geen honderd tellen later stond aan de overkant ook bij Efe Ambrose het schaamrood op de kaken, toen hij de bal achter zijn eigen keeper schoof.

Barcelona bouwde die voorsprong kort voor rust uit. Luís Suárez bediende Munir El Haddadi op maat, waarna het twintigjarige talent eenvoudig toesloeg: 1-3.

Waar Barcelona in de Ierse hoofdstad aan de voorbereiding begon, is voor Celtic het seizoen al in volle gang. De Schotten speelden al drie duels in de voorrondes van de Champions League. Komende week wacht voor de formatie uit Glasgow de return tegen FC Astana. Het eerste duel eindigde in 1-1. (FOX Sports)